ارزش سهام عدالت یک میلیونی و 500 هزار تومانی در سامانه استعلام| امروز پنجشنبه 8 آبان ۹۹-راهبرد معاصر
لیگ نخبگان فوتبال آسیا | خاموشی نیمار در شب پرفروغ الهلال | میتروویچ استقلال را ۳ تایی کرد ۹ مصدوم و ۴ فوتی در تصادف دلخراش محور زابل به زاهدان توقف در دوبی برابر الغرافه؛ پرسپولیس در لیگ نخبگان مردود شد ویدئو | گل اول الغرافه به پرسپولیس بازجویی از ستاره اسبق بارسلونا به اتهام تجاوز کارشناس صداوسیما: در عملیات وعده صادق ۲۴۰ اسرائیلی کشته شدند فاز اول بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی ایران وارد مدار شد حج ۲۰۰ میلیون تومانی در راه است؟ شرایط جدید بازنشستگی اعلام شد + جزئیات دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی: نرخ سوخت هواپیما سال آینده ۱۱ برابر می‌شود دیدار پوتین و وزیر خارجه کره شمالی پزشکیان به باکو می‌رود صابر برزکار شرور مسلح معروف به هلاکت رسید + عکس بخشنامه عارف به کلیه دستگاه‌های اجرایی و استانداری‌ها درخصوص بکارگیری جوانان، زنان و اقوام در سطوح مدیریتی رئیس سازمان نظام پرستاری: ۱۰ هزار پرستار به زودی استخدام خواهند شد‌

ارزش سهام عدالت یک میلیونی و 500 هزار تومانی در سامانه استعلام| امروز پنجشنبه 8 آبان ۹۹

ارزش سهام عدالت در پایان معاملات این هفته و منتهی به پنج شنبه 9 آبان را در ادامه بخوایند. ارزش سهام عدالت در این هفته نیز با کاهش چشمگیری مواجه شد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۴۹ - ۰۸ آبان ۱۳۹۹ - 2020 October 29
کد خبر: ۶۴۷۹۵

به گزارش راهبرد معاصر ارزش سهام عدالت این هفته نیز با کاهش چشمگیری مواجه شد. ارزش سهام عدالت در معاملات دیروز بازار بورس کاهش یافت و ارزش سهام عدالت 500 هزار تومانی به 11 میلیون و 961 هزار تومان رسید.

با این حساب۳۰ درصد سهام عدالت ۵۳۲ هزار تومانی حدود سه میلیون و ۵۰۰ هزار تومان می‌شود. این در حالی است که ابتدای آزادسازی سهام عدالت، ارزش ۳۰ درصد آن بالغ بر ۷ میلیون تومان بود.

ارزش سهام عدالت در کمترین مقدار خود در 3 ماه اخیر قرار گرفت و نمادهای حاضر در سبد در دو هفته اخیر نزولی بودند.

 

ارزش سهام عدالت

ماجرای کاهش ارزش سهام عدالت به زیر ۱۰ میلیون تومان چیست؟

درحالی ارزش واقعی سهام عدالت به کمتر از ۱۰ میلیون تومان رسیده است که در این محاسبه، قیمت سهام شرکتهایی که افزایش سرمایه داشته اند بعد از افزایش سرمایه در نظر گرفته شده اما تعداد سهام همان تعداد قبلی لحاظ شده است.

 

به گزارش ایسنا، پس از آزادسازی سهام عدالت، مشمولان این سهام که روش مستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کرده اند، می توانند با مراجعه به سامانه www.sahamedalat.ir ارزش واقعی سهام و جزئیات دارایی خود را مشاهده کنند. طی این مدت ارزش واقعی سهام عدالت با توجه به وضعیت شاخص بورس افزایش یا کاهش داشته است. برای مثال ارزش این سهام در تاریخ ۳۱ شهریورماه، کمی بیشتر از ۱۶ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان، در تاریخ چهارم شهریورماه کمی بیشتر از ۱۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان و در تاریخ ۱۳ مردادماه، کمی بیشتر از ۱۷ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان بوده است.

قیمت روز سهام عدالت

بر این اساس و طبق آخرین به روز رسانی گزارش دارایی که مربوط به ششم آبان ماه  است، ارزش واقعی سهام عدالت با ارزش اولیه ۴۹۲ هزار تومان کمی بیش از ۹ میلیون و ۶۰۰  تومان است. همچنین ارزش واقعی سهام عدالت با ارزش اولیه ۵۰۰ هزار تومانی، کمی بیشتر از ۱۴ میلیون تومان است. البته باید توجه داشت  در این محاسبه، قیمت سهام شرکت هایی که افزایش سرمایه داشته اند بعد از افزایش سرمایه در نظر گرفته شده اما تعداد سهام همان تعداد قبلی لحاظ شده است.

 

۳ استفتاء جدید از رهبر انقلاب درباره "خمس سهام عدالت"

کانال فقه و احکام رهبر معظّم انقلاب اسلامی در شبکه‌ مجازی به‌نشانی (leader_ahkam@) جدیدترین استفتائات از معظم‌له و جواب ایشان را دربارۀ خمس سهام عدالت منتشر کرده است.

* سؤال:
1. با توجه به اینکه واگذاری سهام عدالت به صورت اقساط (از محل سودِ حاصل از سهام)، بوده است آیا این سهام، متعلق خمس است؟ بر فرض وجوب، زمان تعلق چه زمانی است؟
2. دولت برای برخی از اقشار ضعیف، قیمت سهام را با تخفیف محاسبه کرده و تفاوت قیمت را از محل منابع خود تأمین کرده است، آیا به مقداری که دولت تخفیف داده نیز خمس تعلق می گیرد؟
3. حکم خمسِ سودهایی که قبل از آزادسازی (پس از سال 95) حاصل شده و به افراد پرداخت شده یا نشده است، چیست؟

  • جواب:
    1) پس از آزاد شدن سهام عدالت، مقداری که قابل فروش است، در اولین سال خمسی، خمس آن به قیمتی که خریدار دارد، باید پرداخت شود.
    2) در این صورت نصف سهام، متعلق خمس است و نصف دیگر در حکم هبه است و خمس ندارد.
    در هر دو صورت قبل، کسانی که برای گذران زندگی نیاز به این سهام و سود حاصل از آن دارند به نحوی که با تخمیس آن، سود حاصل از مابقی، کفاف زندگی در حدّ شأن آنها را نمی دهد، پرداخت خمس اصل سهام، واجب نیست.
    3) سودهای مذکور جزء درآمد سالی است که قابل وصول بوده است، که اگر در آن سال دریافت نشده و سال خمسی بر آن گذشته است، باید پس از دریافت، بلافاصله خمس آن پرداخت شود و اگر دریافت شده، حکم درآمد بین سال را دارد.

پنج شنبه 9 آبان ۹۹

 

مردم سهام عدالت خود را نگه دارند و نفروشند

محمدرضا جودکی در مورد معاملات سهام عدالت برای کسانی که روش مدیریت غیرمستقیم را انتخاب کرده‌اند، گفت: برای این افراد پرتفو سهام عدالتشان به عنوان دارایی شرکت سرمایه‌گذاری استانی مربوطه قرار می‌گیرد و در عوض این افراد مالک سهام شرکت سرمایه‌گذاری استانی مربوطه می‌شوند.

وی اضافه کرد: تاکنون حدود ۱۲ شرکت استانی سهام عدالت نمادشان در تابلوی بورس باز شده و قابل معامله است و حدود ۲۶ شرکت سرمایه گذاری استانی در بورس پذیرش شده‌اند و بقیه نیز تا پایان ماه جاری در بورس پذیرفته می‌شوند.

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری استان تهران در پاسخ به این پرسش که یک سهامدار عدالت که روش غیرمستقیم را برگزیده مالک کدام سهام می‌شود، گفت: برای کسانی که ارزش اسمی سهام عدالت آنها ۵۳۲ هزار تومان بود، درواقع پرتفو سهام آنها در ۳۶ شرکت بورسی به شرکت سرمایه‌گذاری استانی مربوطه منتقل می‌شود و به جای آن هر یک از این افراد مالک تعداد ۱۲۵ هزار و ۵۱۴ سهم از سهام شرکت سرمایه گذاری استان خود می‌شوند و ارزش روز سهام این افراد در تابلوی بورس مشخص است؛ به عنوان مثال اگر هر سهم سرمایه گذاری استانی ۱۳۰ تومان باشد، ضرب در تعداد ۱۲۵ هزار و ۵۱۴ سهم می‌شود و ارزش کل سهام این افراد در روش غیرمستقیم را نشان می‌دهد که این افراد می‌توانند با دریافت کد بورسی، سهام خود در شرکت استانی را از طریق بورس خریداری و یا به فروش برسانند.

جودکی گفت: در حال حاضر در برخی از شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی که به تازگی در بورس پذیرفته شده‌اند، صف خرید برای سهام آنها وجود دارد، اما در برخی شرکت‌های سرمایه‌گذاری که مدتی از پذیرش و درج نماد آنها در بورس گذشته صف فروش سهام تشکیل شده است.

به گفته وی؛ بهتر است مردم سهام عدالت خود را چه به روش مستقیم و یا غیرمستقیم نگه دارند و نفروشند، اما بالاخره عده‌ای نیاز دارند و در شرایط اضطراری با وجود آنکه می‌دانند شاخص بورس رو به صعود است، اما سهام خود را به فروش می‌رسانند که این هم مزید بر علت برای ریزش شاخص شده است.

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری استان تهران در مورد این که سهام ۱۳ شرکت غیربورسی که در پرتفو سهام عدالت قرار گرفته چه می‌شود، افزود: طبق تبصره ۱ ماده ۳۴ قانون سیاست‌های کلی اصل ۴۴ مبنای قیمت‌گذاری، قیمت فروش نقدی سهام در بورس قرار می‌گیرد و از الزامات سیاست‌های کلی اصل ۴۴ در بند الف گفته است؛ قیمت‌گذاری سهام از طریق بورس باید انجام شود. همچنین در ابلاغیه مقام معظم رهبری که برای مجوز آزادسازی سهام عدالت در ۸ بند منتشر شد، در بند ۲ آمده است؛ قیمت سهام عدالت باید در بورس تعیین شود، بنابراین اصلاً نباید هیچ شرکت غیربورسی به سهام عدالت اختصاص می‌یافت و اکنون که این کار انجام شده باید دولت به جای آن سهام شرکت‌های دولتی حاضر در بورس را به سهامداران عدالت بدهد.

 

سامانه استعلام سهام عدالت

جودکی در مورد این که برخی مقامات دولتی و سازمان خصوصی‌سازی گفته‌اند، دولت سهام جدیدی ندارد که برای سهام عدالت اختصاص دهد،گفت: اما گزارش مرکز پژوهش‌ها این را تأیید نمی‌کند و در حال حاضر دارایی‌های دولت در شرکت‌های بورسی زیاد است و باید دولت جابجا کند و به جای سهام ۱۳ شرکت غیربورسی و یا هلدینگ مربوطه، سهام شرکت‌های حاضر در بورس را به سهامداران عدالت اختصاص دهد تا به قانون عمل شود.

وی این را هم گفت: در بند ۳ ابلاغیه آزادسازی سهام عدالت که در ۹ اردیبهشت سال جاری ابلاغ شده،‌ آمده است نسبت به سهام باقیمانده در شرکت‌های سرمایه گذاری استانی، شورای عالی بورس موظف است، ضمن تشویق مردم به ماندگاری در سهام عدالت صاحبان سهام در شرکت‌های مذکور را از طریق مبادی ذی‌ربط هر چه زودتر زمینه ورود این شرکت‌ها به بورس را فراهم کند. بنابراین ابلاغیه می‌گوید باید از طریق شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی و نه از طریق دیگری مانند تشکیل هلدینگ باشد. بنابراین برای سهام ۱۳ شرکت غیربورسی که اکنون تبدیل به ۱۲ شرکت شده‌اند، زیرا شرکت پتروشیمی ارومیه در بورس پذیرفته شد، باید از طریق شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی و نه از طریق هلدینگ اقدام شود.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار